Firma Hagard: Hal chce vybudovať pri Nitre nové distribučné centrum

13.12.2023 Nitra

Nitra 12. decembra (TASR) - Spoločnosť Hagard: Hal spol. s r. o. pripravuje výstavbu nového distribučného centra v priemyselnej zóne Lužianky pri Nitre. Spoločnosť v súčasnosti pôsobí vo svojich priestoroch v Nitre, tie sú však už nepostačujúce, zdôvodnilo svoje rozhodnutie vedenie firmy v projekte predloženom na posúdenie vplyvov na životné prostredie. Územie určené na výstavbu distribučného centra patrí do lokality West park Nitra Lužianky, priemyselná zóna západ, a pozemok umožňuje rozvoj do budúcnosti.

Spoločnosť plánuje vybudovať distribučnú halu, administratívnu budovu určenú na skladovanie, expedíciu a predaj elektroinštalačného materiálu. Zastavaná plocha predstavuje zhruba 15.504 štvorcových metrov. Výstavbu plánuje investor rozbehnúť v marci budúceho roka, prvá etapa stavby by mala byť ukončená do konca roka. Predpokladaný termín ukončenia druhej etapy výstavby je stanovený do konca roka 2026.

Predpokladaná výška investície je vyčíslená na 32 miliónov eur. Výstavbou areálu vznikne 75 nových pracovných miest. V distribučnej hale by malo pracovať 50 zamestnancov, ďalších 25 pracovných miest vznikne v administratíve.
 

Vyberte región

mark